Hydro har beslutat att investera 60 miljoner norska kronor i en ny gjutugn för tillverkning av gjutlegeringar vid Hydro Sunndal.

Satsningen i Sunndal ökar kapaciteten för tillverkning av speciallegeringar till bland annat bygg- och fordonsindustrin med 35 000 ton per år. Denna investering kommer också att öka flexibiliteten att växla mellan produkter och därmed göra anläggningen mer robust på en cyklisk marknad.

Projektet startar omedelbart och beräknas vara klart under första kvartalet 2023.

– Vi är glada över detta beslut, som stärker Hydro Sunndals flexibilitet på marknaden och främjar ökad förbrukning av lågkolhaltig aluminium. Ett kundexempel vi är nöjda med är att aluminium från Sunndal kommer att användas i Googles nya kontorsbyggnad i New York. Liksom Google upplever vi att allt fler kunder är måna om att använda hållbara material, och användningen av lågkolhaltigt aluminium från Sunndal hjälper nu kundernas hållbarhetsambitioner, säger Roar Ørsund, fabrikschef på Sunndal.

– Efterfrågan på metaller och material producerade med förnybar energi ökar och det ger stora möjligheter för norsk industri. Hydro har stora ambitioner för tillväxt i Norge och satsningen i Sunndal är ett viktigt steg i implementeringen av vår strategi som kommer att stärka vår marknadsposition inom premium lågkoldioxidaluminium, säger Ola Sæter, chef för primärproduktion på Hydro.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!