Sapa lanserar Lyftskjutdörr 2160 S, en ny slimmad lyftskjutdörr i aluminium med hög termisk isolering för ökad komfort även i utsatta lägen.

Slimmad design
Sapa 2160 S är en vidareutveckling av storsäljaren Sapa Lyftskjutdörr 2160 med en smalare design. Produkten har optimerats för de storlekar som efterfrågas mest på marknaden, det vill säga upp till 2,8 m i höjd. Som ett resultat är Sapa 2160 S en Smalare, Smäckrare och Smartare skjutdörr, därav epitetet S i produktnamnet.

Genomtänkta finesser
Det innovativa systemet kombinerar en mycket attraktiv estetik med mycket bra energieffektivitet. Den slimmade designen är inte den enda finessen som produkten erbjuder. Dörrkarmen går att sänka i nivå med det inre golvet för att undvika trösklar. En omvänd låsningsprincip med eleganta slutbleck på karmsidan undviker utskjutande låsbultar; en lösning som är både snyggare och säkrare då risken att man slår i med knäet försvinner. Möttesprofilerna har en patenterad konstruktion som ger minimala avbrott i glasytan samtidigt som den ger en hög täthet. Snygga designhandtag slutför den höga finishen.

Utföranden
Lyftskjutdörren Sapa 2160 S finns i enkel-, dubbel-, trespårig utför-ande i en mängd olika kombinationer. Varje dörrblad kan utföras i rejäla dimensioner upp till 3,1 m i bredd och 2,8 m i höjd samt 250 kg. I trespårigt utförande med totalt sex dörrblad, ger det möjlighet till stora glaspartier med mycket stora öppningar. Storleken till trots kan dörrbladen hanteras lätt och enkelt tack vare en smidig och tyst lyftskjutsfunktion med polyamidhjul på rostfri skena och integrerade rengöringsborstar. Kvalitet och hållbarhet rakt igenom!

Komfort
Den högpresterande Sapa 2160 S är mycket välisolerad med god luft-, vatten- och vindtäthet. Detta innovativa, energieffektiva och hållbara system erbjuder den senaste tekniken och gör det till ett perfekt val för både nybyggnation och renoveringsprojekt.

Tack vare sin konstruktion helt i aluminium, ett minimerat underhållsbehov och pålitliga funktioner passar Sapa 2160 S perfekt till hus, villor, bostäder samt det isolerade uterummet. Nu kan du släppa in mer av dagsljuset och ge ditt boende nya kvaliteter med lättanvända, lättskötta glaspartier och skjutdörrar anpassade för vårt nordiska klimat.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!