Amerikanska Dorsey Trailer har introducerat en ny helaluminiumplattform i sin trailerserie Aluminium Giant, vilken är konstruerad för viktbesparingar och ökad tillåten nyttolast.

Den nya vagnen är en helaluminiumkonstruktion med stort korrosionsmotstånd. Den har en kapacitet på 36 ton jämnt fördelat och möjliga 23,5 ton på 1,2 m.

Trailern har en enstycks svetsad I-balks-konstruktion. Den förkrökta designen utan bultar är gjord för att vara starkare och räcka längre än tidigare modeller, vilket leder till lägre driftskostnader. Aluminium Giant-trailern finns som standard med 127 mm strängpressade tunneltvärstag med 380 mm delning och med en egenvikt under 4 ton. Den 38 mm strängpressade hålprofilen till aluminiumgolvet kombinerad med en kundutformad lastdesign tillåter trailern att uppfylla stränga myndighets- och ägarkrav vid drift.

Med egenskaper såsom aluminiumkonstruktion med AW 6061-T6, helgalvaniserad hjulupphängning, stödhjul av aluminium och heltätt kabelmontage tillåts korrosionsfri hantering i åratal i svåra förhållanden likt t.ex de nordiska.

Alla Aluminium Giants lastplan görs i samma konstruktionsmaterial, procedurer och komponenter och har dessutom ett hel-aluminiumdrag för att tillåta användarna att dra stora laster samtidigt som den har högre nyttolastkapacitet och korrosionsmotstånd.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!