Philippe Briand från det Londonbaserade designföretaget Vitruvius har enligt uppgift designat en helt ny 45- meters superyacht i samarbete med det franska varvet Ocea. Yachten med namnet Nautilus 45 har aluminiumskrov och överbyggnad och är utformad för att kryssa genom alla vatten. Den har en kombination av elegans och lyx med en upptäcktsfull potential för ett forskningsfartyg.

Philippe Briand säger: ”Vår design har enkla, eleganta linjer utan överflödiga detaljer. Nautilus 45 kombinerar alla väsentliga element: det är den bästa yachten 2020, och visar den ultimata utvecklingen inom yacht design.”

Ombord ryms 12 gäster i fem väl tilltagna gästhytter och en fullstor master suite.

”Specifikationerna för Nautilus 45 liknar de för OCEAN Classic för tjugo år sedan: en bekväm, rymlig båt,” förklarade Briand. Han säger vidare: ”Vårt mål är att uppnå maximal komfort och total effektivitet med en modern design.”

Två åtta meters jollar kan hysas på huvuddäcket hos Nautilus 45 vilket gör att båtens ägare och gäster kan utforska även de mest avlägsna vikarna och kustlinjerna. Ett enkelt ombordstigningssystem underlättar säkerheten ombord och ger möjligheter att sätta i och ta upp jollarna, vilket utvecklats speciellt för Nautilus 45.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!