Penrhos Spirit från Herefordshire, U.K., förnyar sin linje av prisbelönt gin genom att byta från glasförpackningar till 100 % återvunna, återanvändbara aluminium-behållare. Som en del av ett pågående engagemang för hållbarhet och förbättring av dess koldioxidavtryck, beslutade Penrhos-teamet att använda aluminiumflaskor skulle ge kunderna ett mer hållbart alternativ. Företagets utbud av gin kommer att övergå till aluminiumflaskor under 2023.

Den nya aluminiumflaskan har många fördelar. De är mycket lättare att transportera och väger bara 80 g jämfört med spritens tidigare glasflaska som vägde 750 g. Dessutom tillåter aluminiumet företaget att använda mindre förpackningar, spara utrymme i sina lager och transportera dryckerna i mindre enheter.

– Vi håller på att bli mer hållbara, säger Harriet Williams, försäljningsdirektör, Penrhos Spirits.

Nästan 75 % av allt aluminium som någonsin producerats finns fortfarande i materialslingan idag eftersom aluminium ständigt kan återvinnas utan några förändringar i egenskaper. Att återvinna en aluminiumflaska kan spara upp till 95 % av energin som används för att göra en ny flaska.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!