Re: Move kommer att inspirera att tänka nytt om rörlighet.

Den elektriska triken Re: Move lanseras av Hydro och Polestar. Hydro som gått samman med skandinaviska ledare inom e-mobilitet i det unika projektet Re: Move, som kommer att presenteras på SXSW (South by South West conference) under vecka 11.

På uppdrag av den kända designtidningen Wallpaper och designad av den ledande industridesignern Konstantin Grcic har Hydro samarbetat med bilmärket Polestar och det svenska elmotorföretaget CAKE för att skapa Re: Move, ett nytt, hållbart sätt att transportera och leverera varor.

Re: Move är en elektrisk trike gjord av koldioxidsnål aluminium, utvecklad som ett funktionellt transportmedel för framtidens städer.

Re: Move är innovativt både i design och konstruktion, och ambitionen är att inspirera till innovation och starta en dialog om stadsinfrastruktur och mobilitet.

Re: Move är tänkt som ett svar på hur vi måste omdefiniera den sista länken i transport och leverans av varor, så kallade ”last mile leveranser”, på ett bättre och grönare sätt. Gruppen bakom samarbetet hoppas att den kan inspirera till innovation kring e-Mobility och stadsinfrastruktur.

Med mer än 100 års erfarenhet av användning av förnybar energi och utveckling av material med lågt koldioxidavtryck är vi en viktig partner för företag som arbetar för att producera mer hållbara produkter, säger Hilde Merete Aasheim, VD för Hydro.

– Detta är bara början. Elbilar är det första steget, nu måste vi titta på hela värdekedjan och vilka material vi använder. Detta är väldigt spännande för oss som biltillverkare och designers. Vi måste vända fokus från en bil som bara ska se bra ut för att vara både en designikon och samtidigt hållbar, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

– Vikt är avgörande för e-mobilitetsprestanda och aluminium erbjuder låg vikt, hög hållfasthet och återvinningsbarhet”, säger Jonas Bjuhr, VD för Hydro i Sverige. Eftersom vi nu ser utsläppsminskningar i bilens användningsfas kommer nästa stora uppgift för biltillverkare att vara att minska utsläppen i fordonsproduktionen.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!