European Aluminium Foil Association (EAFA) är glad att få presentera en ny nätupplaga av receptboken för utegrillning speciellt av viltkött, med tillagningsmöjligheter med aluminiumfolie.Boken menar att viltkött, såsom vildsvin och rådjur, har blivit populärt igen. Så boken visar inte bara upp några härliga måltider att tillreda utan ger även användbara tips om hälsoaspekter på dessa köttstycken och hur man bäst förvarar dem i frysen. Den visar också varför aluminiumfolie är en idealisk partner för perfekt tillredning och förvaring av köttet.

EAFA slog sig ihop med Ed van de Schootbrugge, 2012 års European BBQ-mästare, för att sätta ihop ett antal smakfulla grillrecept, vilka använder hushållsfolie eller foliecontainer av aluminium vid förberedelserna och under grillningen. Det finns tre recept vardera för varje köttyp, såsom en skivad vildsvinsstek och en rådjursryggfilé med tryffel och sparris.

Förutom härliga recept, boken kan laddas ner från EAFA:s ”Cuisine” webbsida bbq.alufoil.org, finns också förklaringar till köttets ursprung och hur de får sina mycket unika smaker. Till exempel får rådjurskött sin mycket delikata smak då djuret enbart äter späda skott, löv och färska örter.

Värdefull mat, såsom viltkött, förtjänar lämpligt material för att försäkra sig om det bästa skyddet, ge minst spill och hygieniska förhållanden, liksom det bästa tillagningsreceptet. Aluminiumfolie är ett mycket lämpligt material för grillning efterson det kombinerar värmeresistens med perfekt skydd och bevaring av maten.

Boken visar hur både aluminiumfolie och -behållare utgör ett perfekt material för tillredning och inslagning av viltköttet. Så gör dig i ordning för att bli vild och njuta av dessa nya smakupplevelser!

Gå till bbq.alufoil.org och ladda ner ”Wild BBQ Recipes” och andra smakfyllda grillrecept.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!