Samsung är nu redo att använda ”Metal 12” legeringar för hållbar och lätt elektronik, såsom smarttelefoner samt bärbara och minidatorer. Och man tänker också registrera ett nytt varumärke för detta material.

Innan du blir alltför upphetsad av Samsungs försök med nya metaller ska du veta att Metal 12 är en magnesiumaluminiumlegering, som redan använts i nya Samsung laptop, vilket gör Samsungs smarttelefoner lättare och mer robusta i en nära framtid.

Magnesiumlegeringen gör att Samsung har minskat totalvikten i apparaterna utan att skada hållbarheten. Enligt Android World så väger 13,3 tums Notebook 9 bara 995 g, medan 15,6 tumsmodellen är 300 g tyngre. Allt beroende på att de är gjorda av en lättmetall.

Samsung väntas använda legeringen i det kommande flaggskeppt Galaxy S och Note-mobilerna samt i kommande Galaxy Wear. Men betyder det att Galaxy S9 och Galaxy Note 9 mobiler kommer att ha magnesiumchassin? Det är för tidigt att säga det nu. Vad som är viktigt att komma ihåg är att båda mobilerna kommer att behålla sin glassandwichdesign så att den trådlösa laddningen ska fungera. Därför kommer mobilerna att få metallchassi i mitten, men glas kommer att täcka de andra delarna.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!