HRL Laboratories LLC kommersialiserar nu sin höghållfasta aluminiumlegering för AM (3D-printning), vilken har erhållit den första registreringen av en AM-legering från Aluminum Association (AA). HRL kommer att få registreringsnummer 7A77.50 för det aluminiumpulver som används för AM med beteckningen 7A77.60L för den printade legeringen. För mer information, se IDTechEx-rapporten om 3D-material 2019-2029.
Aluminum Association övervakar leger-ingsregistrering och produktstandarder som används inom hela industrin. Föreningens nya registreringssystem för AM-legeringar lanserades i februari 2019 som ett svar på det ökade antalet AM-legeringar. Den första som registrerades var HRL Laboratories höghållfasta aluminium, den första printbara legeringen av sitt slag.

”I huvudsak kommer detta att koppla ihop oss med denna speciella legeringssamm-ansättning för alltid,” sa Hunter Martin, ledande forskare på HRL-laget som skapade legeringen. ”Dessa legeringsnummer komm-er alltid att spåras tillbaka till HRL, som en DNA-signatur. När jag först kontaktade Aluminum Association om registrering av vår legering hade de inte möjlighet att registrera legeringar printade av pulver, så de bestämde sig för att skapa ett nytt system för registrering av AM-material.”

Som aluminiumindustrins ledande röst i USA tillhandahåller AA globala standarder, statistik och expertkunskap till tillverkare och beslutsfattare. Legerings- och tillståndsbeteckningar, gränser för kemisk samm-ansättning och registrerade egenskaper i Nordamerika följer dessa normer. Föreningen tillhandahåller också omvärldsbevakning, hållbarhetsforskning och branschkunskap och är engagerad i miljöfrågor och främjar aluminium som ett globalt hållbart material.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!