Det Perthbaserade gruvföretaget Canyon Resources Limited har meddelat upptäckten av högkvalitativa bauxitförekomster vid dess Minim Martap Bauxite Project i Kamerun.

Fyndigheterna är 8 m djup och innehåller 56,76 % aluminiumoxid och 1,63 % kiseldioxid, 10 m med 53,50% aluminiumoxid och 2,08 % kiseldioxid samt 8 m med 53,30 % aluminiumoxid och 1,50 % kiseldioxid.
”Ett antal borrhål i högkvalitativt material stoppades dock på grund av våta borrningsförhållanden som hindrade ytterligare inträngning”, förklarade Canyons chefsgeolog Dr. Alexander Shaw.

”Senare kommer man att bedöma om ytterligare borrningar krävs på Agnes-platån för att bättre kunna definiera graden av mineralisering.”
Canyon säger att deras borrningar på Agnes-platån nu är färdiga. Borrningar vid Minim Martap Project fortsätter, och ett 27-hålsprogram för borrning i det sydöstra hörnet av det tillåtna området på Sophia-platån för närvarande är på gång.

Canyon följer noga utvecklingen av uppgraderingar av järnvägsinfrastrukturen som också utförs av Kameruns regering, särskilt då staten nyligen har börjat acceptera anbud på förbättringar av linjen till Kribi Port. Sådana förbättringar kommer att vara nyckeln till att koppla bauxitorter till djuphavshamnar vid kusten.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!