Designstudion Living Vehicle, som drivs av man och hustru i Kalifornien, har designat en husvagn som heter Living Vehicle 2020. Vagnen är en lyxig mini-lägenhet med en unik struktur tillverkad 100 % av aluminium.

”Jag har en vision om att detta fordon kan upprätthålla livet fullt ut och vara helt självförsörjande,” sa Matthew Hofmann, en av designerna i duon. Att vi en dag kan åka runt, obundna av en speciell plats, i ett mycket frihetsinriktat liv, där vi fritt får välja var vi vill bo. Vårt mål är noll energi in, inget avfall ut.” Den 20 kvm lyxiga interiören i Living Vehicle 2020 rymmer upp till sex vuxna. Fordonet består av ett öppet vardagsrum, matsal och kök, utomhusterrass, privat lyxbadrum och sovrum.

Den mest framträdande funktionen hos husvagnen är dess helaluminiumstruktur, inklusive chassi, ram, ytterfasad och inredning. Användningen av aluminium gör det till en husvagn med lågt underhåll och fasaden är medvetet utformad för att oxideras naturligt över tiden utan att det behövs en beläggning. Chassit har en vacker valsstruktur och som Hofmann säger: ”är ett sorts levande tält där moder natur är målaren.” Han tillägger att ytterytan på aluminium reagerar med luft och vatten för att bilda ett skyddande skikt som kallas aluminiumoxid, vilket ger en matt, grå finish. Detta är skönheten hos aluminium, som inte behöver en skyddande beläggning som stål.

Living Vehicle 2020 levereras med solenergipaneler på taket för strömförsörjning. Dessa solpaneler är fästa direkt på taket och kräver inga genomborrningar i aluminiumtakplåten.

Hemmet är utrustat med luftkonditionering, varmvattenberedare och regnvattenuppsamlare på taket och andra lyxiga funktioner. Köparen kan inkludera ytterligare funktioner från ett antal extrapaket. Första leverans förväntas till mars 2020.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!