UC Rusal och Russian Aluminium Association meddelar att man färdigställt landets andra gångbro byggd med aluminiummaterial. 

Bron, som är placerad i Nizhny Novgorod Oblast i östra Ryssland, byggdes längs en liknande bro och blev färdig i juni förra året. Båda broarna är 38 m långa och 6,4 m breda, och varje bro väger bara 22 ton, vilket är mindre än en tredjedel av en lika stor stålbro.

Brons lastbärande struktur ger en livslängd på minst 50 år, och har ett bättre förhållande hållfasthet/vikt än vad en stålbro har, dessutom har den bättre korrosionsmotstånd och en extrem temperaturtålighet. Enligt brons konstruktörer är brostrukturen utrustad för att klara av temperaturer under – 73°C. Som jämförelse kan nämnas att den lägsta temperatur som någonsin uppnåtts i Nizhny Novgorod är – 41°C.

Konstruktörerna säger också att brospannet förväntas öka säkerheten. En utmaning är när bron belastas av folk i rörelse. Många studenter väntas gå över bron för att komma till en närbelägen skola.

”Byggandet av aluminiumbroar i Ryssland har just börjat, och de kommande åren kommer liknande broar att vara synliga i flera städer över landet. Till exempel ska två broar resas i Moskva som en del av ett projekt för saneringen av Yauza naturpark och i år ska två broar byggas i Krasnoyarsk till öppnandet av Vinteruniversiaden 2019, som är ett sportevenemang för studenter,” säger Roman Andryushin, Rusals nationella försäljningschef.

MPF Bridge Construction tjänade som projektledare med hjälp från GS-Reserve medan Rusal, Aluminium Metallurg Rus, och Arconic SMZ levererade aluminiummaterialet och andra metaller som användes i bygget.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!