Constellium N.V. och Euronext Paris har meddelat att man stärkt sitt långsiktiga samarbete med Audi för att förse dem med bilplåt och bärande komponenter av aluminium för nya Audi A7 Sportback. Tillverkad vid Audis verk i Neckarsulm, Tyskland, förkroppsligar den nya bilen Audis nya designspråk med sina speciella dynamiska linjer och sportiga karaktär.

Constellium blir primärleverantör av bilkarossplåt av aluminium för den nya Audi A7 med ytterplåt såsom dörrar, huvar, stötfångare och bakluckor vilka bildar stora ytor, skarpa kanter och hårt dragna linjer. Konstruktion och form uppnås med Constelliums plåt Surfalex® med hög ytkvalitet och specifik falsning och rullningsegenskaper, vilket möjliggör tredimensionella former, som är idealiska för den dynamiska karosstilen på denna nya modell. Constellium står också för en del bärande komponenter till bilen, inklusive stöttor och tvärstag från verket i Gottmadingen. Dessa kundlösningar är framtagna för att uppfylla förpackningskrav och NVH:s krav på buller, vibration och hårdhet, medan det också bidrar till fordonets styvhet.

Tack vare sin inneboende kvalitet är aluminium ett idealiskt material för bilapplikationer som tillåter den elegantaste designen, medan den också bidrar till kundens lättviktsansträngningar. Med denna unika tillverkning i teknikens framkant och med sin nyskapande expertis är Constellium en av toppleverantörerna av funktionella ytprodukter som kan erbjuda ett brett område av innovativa valsade och strängpressade specialprodukter av aluminium.

OmConstellium

Constellium (NYSE:CSTM) och (Euronext Paris:CSTM) är globala sektorledare som utvecklar innovativa aluminiumprodukter med mervärde för breda marknadsområden och användningar inom flyg, bil och förpackning. Constellium genererade 4,7 miljarder Euro 2016.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!