APWORKS och TOYAL har meddelat ett samarbete för framtida utveckling, produktion och distribution av den patenterade höghållfasta aluminiumlegeringen Scalmalloy®.

Marknaden för metallisk 3D-tryckning utvecklas nu snabbt och förutom den växande efterfrågan på högpresterande trycksystem och integrerad efterbehandling har de använda materialen ökat i betydelse.

APWORKS har känt till detta behov i flera år genom utvecklingen av sin höghållfasta aluminiumlegering Scalmalloy®. Detta unika material, vilket har en jämförbar hållfasthet med titan, utvecklades som ett av de första materialen exklusivt för 3D-metalltryckning. Genom samarbete med en av de ledande tillverkarna av högkvalitativa aluminiummaterial, TOYAL, följde APWORKS lättviktstrenden hos några industrier. Kombinationen av denna trend med värdeökningen hos 3D-tryckning uppnådde bästa möjliga resultat i termer av hållfasthet och viktoptimering.

TOYAL kommer att tillverka den patenterade Scalmalloy® med företagets know-how och fokuserar också på potentiella vidareutvecklingar i legeringssammansättningen eller i relation till en optimerad produktionsprocess.

Scalmalloy® är världen första material enbart framtaget för ALM-process och är en aluminium-magnesium-skandiumlegering med unik mikrostruktur, hållfasthet och duktilitet jämfört med andra aluminiumpulver.

APWORKS berättar mer på konferensen: 3D Printing Europe 2018, 11–12 april 2018 i Estrel Convention Center, Berlin.

Scalmalloy erbjuder utomordentliga materialegenskaper

  • Mycket god svetsbarhet
  • Mycket gott korrosionsmotstånd
  • Utomordentligt låg utvidgningskoefficient
  • Mycket stabil mikrostruktur vid höga temperaturer upp till 250°C
  • Utomordentliga egenskaper för konventionella bearbetningsprocesser
  • Utomordentlig användning för ett flertal konventionella anodiseringsprocesser

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!