APWORKS och TOYAL har meddelat ett samarbete för framtida utveckling, produktion och distribution av den patenterade höghållfasta aluminiumlegeringen Scalmalloy®.

Marknaden för metallisk 3D-tryckning utvecklas nu snabbt och förutom den växande efterfrågan på högpresterande trycksystem och integrerad efterbehandling har de använda materialen ökat i betydelse.

APWORKS har känt till detta behov i flera år genom utvecklingen av sin höghållfasta aluminiumlegering Scalmalloy®. Detta unika material, vilket har en jämförbar hållfasthet med titan, utvecklades som ett av de första materialen exklusivt för 3D-metalltryckning. Genom samarbete med en av de ledande tillverkarna av högkvalitativa aluminiummaterial, TOYAL, följde APWORKS lättviktstrenden hos några industrier. Kombinationen av denna trend med värdeökningen hos 3D-tryckning uppnådde bästa möjliga resultat i termer av hållfasthet och viktoptimering.

TOYAL kommer att tillverka den patenterade Scalmalloy® med företagets know-how och fokuserar också på potentiella vidareutvecklingar i legeringssammansättningen eller i relation till en optimerad produktionsprocess.

Scalmalloy® är världen första material enbart framtaget för ALM-process och är en aluminium-magnesium-skandiumlegering med unik mikrostruktur, hållfasthet och duktilitet jämfört med andra aluminiumpulver.

APWORKS berättar mer på konferensen: 3D Printing Europe 2018, 11–12 april 2018 i Estrel Convention Center, Berlin.

Scalmalloy erbjuder utomordentliga materialegenskaper

  • Mycket god svetsbarhet
  • Mycket gott korrosionsmotstånd
  • Utomordentligt låg utvidgningskoefficient
  • Mycket stabil mikrostruktur vid höga temperaturer upp till 250°C
  • Utomordentliga egenskaper för konventionella bearbetningsprocesser
  • Utomordentlig användning för ett flertal konventionella anodiseringsprocesser

Dela gärna artikeln

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!