Tata AutoComp Systems, ett av Indiens största konglomerat inom fordonskomponenter, har slutfört förvärvet av TitanX Engine Cooling, en global leverantör av motor- och drivlinekylning med huvudkontor i Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

TitanX har drygt 300 anställda i Mjällby och är kommunens största arbetsgivare.

– I Mjällby utanför Sölvesborg gör vi motorkylare för kommersiella fordon, mest radiatorer och laddluftkylare och mest i aluminium, säger Tatiana Temm, kommunikationschef på TitanX.
Överenskommelsen om förvärvet undertecknades i augusti 2016 och har nu godkänts av alla berörda myndigheter i Europa och Indien. Ägarskiftet skedde den 29 december 2016.

– Vi är angelägna om att börja arbeta med våra nya ägare, förvissade om att deras långsiktiga affärsperspektiv gör det möjligt för oss att ta nästa steg i vår tillväxtstrategi, säger Stefan Nordström, vd för TitanX.

Under de senaste åtta åren har TitanX vuxit från tre av Valeo utköpta fabriker till ett globalt företag med sex fabriker som i dag levererar till de flesta tillverkare av kommersiella fordon i västvärlden, bland andra Volvo, Scania, Daimler och Iveco.

TitanX har årliga intäkter på över 1,6 miljarder SEK och har omkring 800 anställda. Tillverkningsenheter finns i Sverige, USA, Brasilien, Kina och Mexiko.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!