Under hösten 2016 lanserades WIC3D för fasadkonstruktioner. Nu har vidareutvecklingen kommit. Utöver fasadsystemet finns nu även WICONA:s fönster-, dörr- och skjutdörrsystem integrerade i programmet.

nvändare av WIC3D kan enkelt skapa konstruktioner med fönster-, dörr- och skjutdörrslösningar integrerade i fasadkonstruktionerna. Dessa kan därefter exporteras i IFC-format som BIM-modeller, exporteras till Google SketchUp eller exporteras som WICTOP-fil (till WICONA:s konstruktionsmjukvara). Den nya versionen av modelleringsverktyget har också en helt ny och användarvänlig design.

Utvecklad i samarbete med arkitekter, blir WIC3D en ovärderlig och användarvänlig modelleringsmjukvara för design, visualisering, dokumentation och presentation av projekt. WIC3D kan producera ritningar i verklig skala, samtidigt som precisionen förbättras och tidsåtgången reduceras. Konstruktionen kan i mjukvaran ses både interiört och exteriört, vilket gör att proportioner, gestaltningar och formgivningsval kan utvärderas och vidareutvecklas rent visuellt.

WIC3D länkas även samman med konstruktionsdatabasen WICTOP, vilket gör att konstruktioner på ett snabbt och enkelt sätt kan flyttas mellan systemen. Detta ger en stor fördel för samtliga aktörer i byggprocessen. Utöver minskad tidsåtgång och en smidigare process innebär kopplingen också att samtliga projektinformationer behålls och flyttas mellan aktörer, vilket minimerar risken för fel.

Om WIC3D
WIC3D är ett digitalt modelleringsverktyg som redan från första designstadiet bistår arkitekter och konstruktörer att vara både kreativa och produktiva, och att utforska alternativa konstruktionslösningar. Mjukvaran erbjuder funktioner både för beskrivning, analys och visualisering av projektet, och ger möjlighet att utforska olika fasadval och lösningar för projektet. Arkitekter, ingenjörer och konstruktörer kan enkelt rita upp sina designkoncept och idéer på ett snabbt, enkelt och effektivt sätt, och konstruktionen kan direkt integreras med WICONA:s högteknologiska fasad-, fönster-, dörr- och solskyddssystem. WIC3D laddas ned kostnadsfritt via WICONA:s hemsida.

Om WICONA
”Technik für Ideen” – Idéer blir verklighet
WICONA är ett varumärke synonymt med unika, högkvalitativa och kreativa aluminiumkonstruktioner och omtalade projektlösningar. Varumärket har framgångsrikt etablerats på den svenska marknaden och är nu ett av de mest välkända varumärkena inom aluminiumbyggsektorn. Med högkvalitativa fasad-, fönster-, dörr- och skjutdörrsystem kombineras högsta prestanda med funktion och design, och planer och idéer skräddarsys efter krav och önskemål.
Med ökad kunskap, ett högteknologiskt produktsortiment och höga servicenivåer stöttar företaget byggprocessen från första skiss till färdigt resultat. Det är ”Technik für Ideen”.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!