Gränges produktionsanläggning i Shanghai, Kina, har certifierats enligt Aluminium Stewardship Initiative (ASI) Performance Standard för ansvarsfull produktion, inköp och hantering av aluminium. Anläggningen producerar aluminiumband och -plåt för bilindustrin.

Shanghai-anläggningen är inriktad på gjutning med direkt kylning, varmvalsning, kallvalsning och efterbehandling med en produktionskapacitet på 120 000 ton.

Johan Menckel, vd på Gränges, säger: ”Att uppnå denna ASI-certifiering är en viktig stolpe i vårt hållbarhetsengagemang och ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete. Certifieringen verifierar att våra aluminiumprodukter produceras på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och det är ett första steg mot att kunna erbjuda certifierade aluminiumprodukter till våra kunder. Detta ger också våra kunder och andra intressenter garanti att vi uppfyller deras krav på hållbarhet.”

”Vi avser nu att uppnå certifiering för våra andra anläggningar samt att främja ansvarsfulla produktions- och inköpsrutiner inom aluminiumindustrin.”

ASI:s certifieringsprogram är det enda omfattande initiativet för frivillig hållbarhetsstandard för aluminiums värdekedja. Programmet utvecklades genom en samrådsprocess mellan flera intressenter. Den oberoende tredjepartsrevisionen av Gränges genomfördes av DNV GL.

Fiona Solomon, vd vid ASI, säger: Aluminium har klara fördelar genom låg vikt, vilket förbättrar miljöprestanda hos fordon, och som ger en ansvarsfull produktionspraxis i bilförsörjningskedjor. Gränges Performance Standard-certifiering visar företagets ledande roll för att stödja och driva hållbarhet som aluminiumleverantör till fordonssektorn. Vi är också glada över att se att Gränges är det fjärde företaget som uppnår ASI-certifierad verksamhet i Kina.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!