Gränges kommer att investera 33 MUSD för att expandera gjutningsverksamheten i Huntingdon, Tennessee, för att möta den ökade efterfrågan från kunder i Nordamerika. Investeringen följer de tidigare framgångsrika investeringarna i ny valsningskapacitet i produktionsanläggningarna i Huntingdon och Newport, Arkansas.

“Detta är den tredje större investeringen vi gör i USA sedan 2017. Den visar på vårt åtagande att växa vår affär med våra kunder och marknader, och stärker vår plattform för fortsatt lönsam tillväxt. Den stödjer också våra höga hållbarhetsambitioner genom att förbättra både energiintensiteten och klimatutsläppen per ton. Vi är stolta över att vara en långsiktig affärspartner till våra kunder när det gäller fortsatt tillväxt och innovation”, säger Patrick Lawlor, President Gränges Americas.

Expansionen omfattar investeringar i byggnader och en ny gjutningslinje. Gjutningskapaciteten i Huntingdon kommer att öka med närmare 25 kton per år när utbyggnaden är klar, och den kommer att möjliggöra ett bättre kapacitetsutnyttjande i de efterföljande valsnings- och skärningsprocesserna.

Projektet är beräknat att ta mindre än två år att färdigställa och förväntas bidra positivt till Gränges rörelseresultat 2023. Gränges kommer att finansiera expansionsinvesteringen i Huntingdon med befintlig kassa samt internt genererade kassaflöden..

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!