Även om detta påstås vara en drönare konstruerad för professionella, industriella inspektioner, med ett fåtal modifikation­er, kan man lätt se den användas i olika scen­arier.

Denna drönare, som tillåter komplex användning i både bullrig utomhusmiljö eller tyst inomhusmiljö, är tillverkad av robusta och lätta material, såsom kolfiberkompositer, magnesiumlegeringar, flygalum­inium och högkval­it­ativa termoplaster. Den kommer utrustad med en termokänslig kamera och flera riktbara LED-strålkastare. Den är lätt och kapabel för ett 10 minuters självstyrande flygpass. Det enda som gör den opraktisk för sitt uppdrag som brandövervakare är arbetstemperaturen, vilken ligger mellan –10°C och 35°C. Modifikationer gen­om invändigt kylsystem, passiva kylkroppar och lägre nyttolast gör Elios till en livräddande drönare man aldrig visste man skulle behöva.

Elios släpper loss potentialen hos en verklig drönare för ett antal nya användningsområden, där tid­ig­are områden var alltför farliga eller helt omöjliga.

Flygsystem
Typ: Helikopter med fyra drivenheter
Dimensioner: Ryms i en sfär på < 400 mm
Motorer: 4 elektriska borstlösa motorer
Propellrar: 4 st, Ø127 mm
Startvikt: 700 g inklusive batteri, nyttolast och skydd
Flygtid: Upp till 10 minuter
Max stighastighet: 1,5 m/s (i normalt mode) och 2,5 m/s (i pro mode)
Max fart: 3 m/s (i normalt mode) och 7 m/s (i pro mode)
Luftmotstånd: Max. 5 m/s (i pro mode)
Sensorer: IMU, magnetometer, barometer
Material: Kolfiberkompositer, magnesium­legeringar, flygaluminium, högkvalitativa termoplaster

Drivsystem
Typ: Litium-polymer batteri, 3 celler, 2 800 mAh, 33,08 Wh
Laddningstid: 1 h
Batteribytestid: < 1 minut

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!