Spiegel Group, vars konglomerat innehåller Tysklands mest betydelsefulla nyhetsmagasin Der Spiegel, har flyttat till ett nytt affärshus i Hamburgs nya hamnområde. Ippolito fleitz-gruppen i Stuttgart fick därvid uppdraget att skapa en ny, 520 m2 stor, personalservering i huset. Den gamla byggnadens berömda servering var skap­ad 1969 av Verner Panton. Detta arv ställde Ippolito inför en speciell utmaning.

Personalrestaurangen var och är ett visitkort för Spiegel Group, speglande dess filosofi lika mycket som dess dialogkultur. Det är en plats där alla funktionella åsikter möts samtidigt som det skapar en stark visuell påverkan för att bilda en i sanning speciellt utrymme. Samtidigt som den stöder den mogna kommunikationskulturen inom företaget överför den i en stor gest dessa värden till alla utanför.

Innertakskonstruktionen är det karakterist-iska rymdmomentet. Den är formad av 4 230 rondeller gjorda av mikroperforerat aluminium. Plattorna har placerats i rymden i tre stora grupper och i ett löst arrangemang som ger en organisk kontrapunkt till det polygonala golvplanet. Genom en sicksackad glasfasad kan ett separat område skapas i ena änden för diskreta evenemang.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!