Tillsammans med Designtorget lanserar Beckmans Designhögskola nu sex produkter designade av formstudenter i 2022-års designsamarbete. Samarbetet är en chans för unga formgivare att redan under studietiden arbeta med branschanknuten produktion.

– I denna kurs har vi liksom fått möta verkligheten på ett annat sätt, utan skolans skyddande väggar. Det har varit utmanande men också jätteroligt, säger Annelie Wihlborg och Carl Folkesson som tillsammans tagit fram kroken GIRA.

Design i begränsad upplaga

Under andra året på Formprogrammet får studenterna i uppdrag att skapa ett varumärke och ta fram en produkt i begränsad upplaga som tillverkas av en lokal underleverantör. Kursen ger studenterna en förståelse för material och produktionsmetoder och att kommunicera med olika yrkesgrupper.
Studenterna arbetar i team och i år blev det sex produkter som fanns i butik och online 28 april-29 maj.
GIRA krok designades av Annelie Wihlborg och Carl Folkesson.

– Vår ambition var att göra en krok som inte var så “krokig”. Resultatet blev motsatsen – en extra krokig krok. För oss är Designtorget den butiken vi går till när vi är ute efter någonting med det där lilla extra. Vår strävan har alltid varit att vår produkt i slutändan skulle passa in i det, men att den trots sin ringa storlek får ta plats och synas både genom färg och form.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!