Nimbus köper den svenska aluminiumbåtproducenten Alukin Boats. Norrtäljeföretaget Alukin ökade senaste året sin försäljning med 30%.

– För Nimbus del är detta ett viktigt steg i en produktutvidgning där man som komplement kan erbjuda ett nytt segment, med både fritids- och arbetsbåtar i aluminium via sina återförsäljare, säger Nimbus vd Jan-Erik Lindström enligt ett pressmeddelande.

Hur kommer det här att påverka Alukins befintliga personal och tillverkningsenhet?

– Bara positivt menar jag. Vi kommer att satsa på varumärket och ser goda möjligheter till en fortsatt expansion (från Norrtäljebasen), skriver Jan-Erik Lindström i ett mejl.

Alukin uppger att efterfrågan på helsvets­ade aluminiumbåtar är fortsatt stark på hemmamarknaden och att den ökar i övriga delar av Europa.

– Vi ser stora fördelar med att alliera oss med Nimbus och deras redan etablerade nätverk av återförsäljar. Konkret innebär det att vi kan förenkla för båtköparen att se och provköra Alukins båtar på fler platser och det kommer även att bana väg för exporten, säger Alukins tidigare ägare Maria Nikula, som tar över som vd för Alukin medan tidigare vd:n Peter Nikula blir produktchef.

Nimbus Boats bedriver produktion huvudsakligen i Mariestad i Västergötland medan huvudkontoret ligger i Göteborg.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!