Det rumänska aluminiumföretaget Alro SA planerar att investera 100 MEuro i förbättringar av sin aluminiumsmältaktivitet som ska höja energieffektiviteten och minska den specifika elkonsumtion.

Planen som kallas ”Green Factory” består i att införa nya miljöteknologier för att erhålla en mer lönsam aluminiumproduktion. Alro säger att sådana förbättringar hjälper verket att uppnå sin nollvision avseende utsläpp.

Projektet är en del i en större kampanj som ska investera över 190 MUSD till 2021 för att förbättra företagets processer, av vilka mer än hälften ska förbättra den totala energieffektivitet. Alro la ut över 16 MUSD förra året på uppdatering av projekt inom både primär-aluminiumproduktion och efterbehandlings­operationer.

Alro grundades 1963 och är placerat i Slatina, Rumänien. Företaget är ett dotterbolag till Vimetco N.V., och har en installerad kapacitet på 265 000 ton per år, vilket gör dem till en av de största producenterna i Central- och Östeuropa. Över 80% av Alros produktion säljs internationellt, både till EU och till USA. Företaget har en kapitalbindning på ca 420 MUSD och har varit listat på Bukarestbörsen under två decennier.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!