General Motors har meddelat att man kommer investera 45 miljoner USD i sitt pressgjuteri i Bedford, Indiana.

Investeringen kommer att användas för att utöka anläggningens produktionskapacitet av gjutgods för EV-drivenheter för att stödja den förväntade starka efterfrågan på Chevrolet Silverado EV och GMC Sierra EV fullstorlekspickuper. Kapacitetsutbyggnadsarbetet vid anläggningen påbörjas omgående.

Ledande inom pressgjutning av aluminium

Vår verksamhet i Bedford är en av de ledande pressgjutningsanläggningarna för aluminium i världen. Denna investering hjälper till att säkra jobben för vårt Bedford-team under många år framöver när vi fortsätter att förbereda hela vår verksamhet för en helelektrisk framtid.

I december 2021 tillkännagav GM en investering på över 51 miljoner USD i Bedford för att installera ny, toppmodern utrustning. Den utrustningen stöder produktion av drivenhetsgjutgods för Chevrolet Silverado EV och olika andra gjuttillämpningar, säger Phil Kienle, VD för GMs tillverkning i Nordamerika.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!