På grund av de höga energipriserna har det rumänska aluminiumföretaget Alro SA (Alro Slatina) stängt ned från fem elektrolyshallar till två hallar. När marknaden för energi tillåter kommer man att återgå till det normala.

– Vi står inför orimliga priser på energimarknaden. Vi kan inte hitta energi. Vi kommer att stänga produktionslinjer. Vi kan inte producera till ett pris av 2 300-2 600 USD per ton aluminium, säger ordföranden för anläggningens fackförening Constantin Popescu till media.

Alro grundades 1963 och är baserat i Slatina, Rumänien. Företaget, ett dotterbolag till Vimetco N.V., leds av den ryska investeraren Vitaliy Machitski och har en kapacitet på 265 000 ton per år, vilket gör det till en av de största tillverkarna i Central- och Östeuropa utanför Ryssland och Skandinavien.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!