Airstream har byggt upp varumärket och namnet på sina ikoniska husvagnar med aluminiumskrov, och det går inte att avvika från vad som har visat sig vara ett enormt populärt koncept. Företagets nyaste campingvagn har samma berömda ”silverdrag” i exteriören, men tar ett modernt och minimalistiskt grepp när det gäller inredningen.

Enligt tillverkaren är den nya modellen av Globetrotter grädden på moset sedan företagets start, då grundaren Wally Byam och en vän reste runt i Europa i en Airstream med orden ”Globe Trotters” målade på utsidan.

Det var för 70 år sedan och om man tittar utifrån och in i vagnen i dag så har inte så mycket ändrats sedan dess. Den 8,2 m långa Globetrottern är inslagen i Airstreams sägenomspunna nitade aluminiumkonstruktion och byggs nu i samarbete med den brittiska designstudion Astheimer Limited, vars portfölj innehåller allt från yachter till bilar och skidpjäxor.

Airstream har satt sitt expertkunnande på Globetrotters interiör och det är förvisso vilsamt för ögonen med en ren
och kurvig design och en stor dos av förfining. En rostfri diskho har sänkts ned i en vit Corianskiva som bardisk längs spisen med tre gasbrännare, ett 190 liters kylskåp och ett utdragbart skafferi, med handgjorda skåp som fyller ut takutrymmet i köket.

Med plats för upp till sex sovande personer innehåller sovrummet en anpassningsbar skummadrass omgiven av kurviga, lågprofilspanoramafönster som lyser upp rummet under dagen och som kan täckas av rullgardiner på natten. Förvaringsutrymmen finns i form av en garderob med en klädstång och utrymmen nedanför sängen, medan LED-läslampor och en Blue Ray/DVD-spelare med Pole surroundljud och Bluetooth-uppkoppling samt en LED-TV finns till hands för kvällsnöjet.

Salongens extra utdragssoffa är täckt av subtilt vävd anti-fläcktyg och interiördekoren finns i fyra färgprogram: mörk valnöt och gräddfärgat, mörk valnöt och skiffer, naturalm och grå samt naturalm och blå.

Airstream Globetrotter kommer med kraftstabiliserande domkrafter för lätt och snabb uppställning så fort du rullat in på campingen, medan ett klimatkontrollsystem hela tiden hjälper dig att hålla temperaturen oberoende av klimatet. Det kommer också med ett solkit för anslutning till ren energi.

Priset för Airstream Globetrotter startar på häftiga 99 900 USD vilket motsvarar ungefär 800 000 kronor..

Info: airstream.com

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!