Alcoas styrelse godkänner delning av bolaget
Alcoa Inc. (NYSE: AA) meddelade 2016-09-30 att bolagets styrelse nu har godkänt genomförandet av bolagets delning i två oberoende, börsnoterade företag.

Arconic kommer att verka som en ledande global leverantör av högkvalificerade material och tekniska produkter till flyg-, bil- och annan utvecklingsindustri, anpassad för vinst­givande tillväxt.
Alcoa Corporation kommer att verka som en globalt ledande industriell konkurrent inom bauxit, aluminiumoxid och aluminiumproduktion genom alla marknadscykler.

Delningen ska äga rum innan marknaderna öppnar den 2016-11-01.


 

Alcoa tar hem stort Embraerkontrakt
Alcoa aluminium plåt och band har en framstående position i Embraers nya familj av trafikflygplan E-Jet E2, planerade att tas i drift 2018.

Kontraktet mellan företagen gör Alcoa till ensam leverantör av sin egen ving- och flygkroppsplåt. Värdet på kontraktet är ca 470 MUSD.

Embraerplanen kommer att innehålla Alcoalegeringar, valda för utmärkt kombination av hållfasthet, korrosionsmotstånd och utmattning.

Embraer är en ledande tillverkare av kommersiella jetplan upp till 130 stolar. E-jetfamiljen är den andra generationens kommersiella plan, försett med smal flygkropp för medeldistanser. Planet lanserades på Paris flygmässa 2013.


 

Alcoa öppnar metallpulververk för 3D-tryckning
Alcoa har öppnat en högmodern anläggning för metallpulverproduktion för 3D-tryckning. Placerat vid Alcoa Technology Center utanför Pittsburgh, PA, världens största forskningscentrum för lättmetaller, kommer företaget att producera egenutvecklat titan-, nickel- och aluminiumpulver optimerat för 3D-tryckning av framför allt flygkomponenter. Alcoa har också investerat i ett antal andra teknologier för att ytterligare utveckla additiva processer, produktdesign och utbildning.

Verksamheten är uppbyggd på mer än hundra års erfarenhet av utveckling av metallegeringar och metalpulver.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!