Comptech och Bühler ska samarbeta för att tillämpa reocasting för högtryckspressgjutning.
Den schweiziska teknikgruppen Bühler AG och Comptech Rheocasting AB i Sverige har kommit överens om en strategisk minoritetsinvestering av Bühler i Comptech. Med investeringen kommer Bühler att stödja främjandet av reocastingprocessen inom pressgjutning. Rheocasting gör det möjligt för kunder att skapa ytterligare möjligheter för pressgjutningsapplikationer och att tillhandahålla mer hållbara lösningar. Comptech Rheocasting AB kommer att fortsätta att verka som ett oberoende företag, med fokus på att utveckla reocastingprocessen och betjäna kunder över hela världen.

Genom samarbetet kommer Comptech och Bühler att kombinera sina respektive styrkor för att ytterligare industrialisera reocasting-tekniken. Rheocasting anses vara en möjliggörande processteknik för gjutning av storformat, tunnväggiga och höghållfasta detaljer.

– Gjuteri- och bilindustrin engagerar sig intensivt i megacasting. För att uppfylla de erforderliga avkastnings- och kvalitetsmålen behöver pressgjutningsekosystemet vidareutveckla hårdvara, cellautomation och processteknik. Vi anser att reocasting är en viktig möjliggörande teknologi – för detta är vi glada att samarbeta med Comptech, säger Markus Hofer, chef för affärsutveckling Advanced Materials på Bühler.

Rheocasting-tekniken har utvecklats av Comptech Rheocasting AB i Sverige i över 15 år och har potential att avsevärt förbättra högtrycksgjutningsprocessen (HPDC) och öppna nya marknader för gjuterier.

– Det är med stor tillfredsställelse som vi ser intresset från marknaden växa och vi ser partnerskapet med Bühler som strategiskt viktigt för att möta marknadernas förväntningar nu och i framtiden för det globala produktion av hållbara gjutgods, säger Per Jansson, vd för Comptech Rheocasting AB.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!