Stora investeringar i fordonssektorn ger låga utsläpp
Sapa öppnar åter sin fabrik i walesiska Bedwas för att leverera till den växande bilindustrin som önskar lätta karosskomponenter.

Den första kunden som får leveranser från den ombyggda fabriken blir London Electric Vehicle Company (LEVC), som har utvecklat en helt ny, traditionell svart engelsk eltaxi med nollutsläpp.
Sapa investerar 9,6 MGBP i anläggningens ombyggnad och i ny utrustning för att kunna leverera avancerade aluminiumkomponenter.

Investeringen backas upp av den walesiska regeringen med 550 000 GBP, vilket säkrade projektet åt Wales eftersom Sapa tittade på ett annat eget produktionsställe i Europa med reservkapacitet. Mer än 130 arbetstillfällen kommer att skapas i Wales de kommande fem åren.

”Detta är en stor dag för både Sapa och tillverkningen i Wales. Sapa var tvunget att stänga strängpressningen i Bedwas år 2014 på grund av överkapacitet, men vi är nu glada att komma tillbaka till Wales med vår nya bilkomponentverksamhet. Detta är ett bra exempel på hur industriföretag såsom Sapa kan växa på framskjutna marknader drivna av efterfrågan på lättare fordon och mer bärkraftiga material,” säger John Thuestad, vd för Sapa.

Lätta bilar driver på tillväxten
Ken Skates vid den walesiska myndigheten är till freds med att anläggningen i Bedwas nu åter är i produktion. ”Walesiska regeringen är stolt över att ha stöttat Sapas omfattande investering av ombyggnad-en i Bedwas och jag är säker på att Wales kommer att spela en viktig roll i produktionen av en ny generation miljövänliga svarta taxibilar.

”Wales har ett rykte om att stödja innovativ ny teknologi och nya fordon som ger låga utsläpp och som är ett särskilt tillväxtområde för avancerade material inom tillverkningsindustrin.”

Calvin Carpenter, vd Sapa Components UK, tillägger ”Detta är en fin dag då det är kulmen på ett nästan treårigt arbete med London EV Company genom dess utvecklingsfaser för att möjliggöra för oss att leverera viktiga karosskomponenter till den nya moderna anläggningen i Ansty, Coventry.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!