Nespresso inleder ett samarbete med pantappen Bower och låter sina kunder samla poäng när de återvinner sina använda kaffekapslar. Genom att skanna Nespressos återvinningspåsar i Bower-appen kan kaffedrickare använda sina intjänade poäng för olika erbjudanden eller donera dem till Nespresso Farmer Future Program.

Nyligen genomförde Nespresso en undersökning med Kantar Sifo där det visade sig att endast 3 av 10 återvinner sina använda kapslar. Hälften av de som inte återvinner uppger att det är för att de inte vet att det går att göra det.

– Samarbetet med Bower innebär att vi kan ta ännu ett steg mot att bli ett mer hållbart företag här i Norden. Vi vill göra det enkelt och fördelaktigt att bry sig om miljön och det här är ett okomplicerat sätt att gynna både miljön och skapa incitament till återvinning av kaffekapslar, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso.

Läs mer om Nespresso återvinning på https://www.nespresso.com/se/se/atervinning

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!