RUSAL öppnar den första fasen av lågkolhaltiga aluminiumproduktionsanläggning, Taishet Aluminum Smelter (TaAZ), i Taishet, Sibirien.

Smältverket är ett av världens grönaste och drivs av ren energi från sibiriska vattenkraftverk, som tillsammans med modern gasreningsutrustning och ett slutet vattencirkulationssystem har en låg påverkan på miljön. Koldioxidutsläppen kommer att vara ett av de lägsta i branschen. Verifieringar och testning före operation påbörjades i december.
TaAZ är det tredje koldioxidsnåla aluminiumsmältverket som byggs av RUSAL, med en total kostnad på mer än 1,69 miljarder dollar, vilket skapar över 1 000 lokala jobb. När smältverket väl är i drift förväntas det producera 428,5 tusen ton aluminium per år under sin första fas.

Försäljningen av det lågkolhaltiga aluminium som produceras i Taishet kommer att fokuseras mot segmenten extrudering och valsade produkter, vilket hjälper till att möta den höga efterfrågan på aluminium med lågt koldioxid-
utsläpp över hela världen. Ungefär en fjärdedel av produktionen kommer att betjäna den inhemska ryska marknaden.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!