Rusal, en av världens största aluminiumproducenter, har meddelat sitt beslut att avbryta sin gruvverksamhet av bauxit i Guyana, där oron fortsätter.

Företaget har skickat skriftliga uppsägningar till 326 anställda. Efter de olagliga och allvarliga aktionerna, som gick utöver regeringens och tillsynsmyndigheternas kontroll, inklusive mordbrand på kraftledingsstolpar och andra företagsfastigheter samt blockering av floden, anser RUSAL att det är tillrådligt att avbryta och frysa verksamheten vid Bauxite Company of Guyana (BCGI).

Den ständiga tillväxten av oro påverkar företagets verksamhet. Från och med nu anser RUSAL att utrymmet för fortsatt verksamhet i Guyana är kritiskt begränsat.

Alla utlandsanställda har flyttats på grund av säkerhetsriskerna.
RUSAL har meddelat att driften av bauxitbrytningen i Guyana inte kommer att påverka företagets totala resultat. Produktionen i Guyana kommer att ersättas med råvaror från andra gruvor.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!