Purso Group Oy, baserat i Nokia, Finland, har köpt aktiekapitalet för det nederländska företaget Nedal Aluminium B.V. vilket är deras största företagsförvärv någonsin. Transaktionen fördubblar Pursos produktionskapacitet och öppnar nya marknader i Centraleuropa.

Purso Oy, som omvandlar aluminium till profiler och komponenter liksom bygg- och belysningssystem köper dotterbolaget Nedal Aluminium från det listade nederländska företaget Hunter Douglas. Nedal Aluminium är baserat i Utrecht, och utvecklar, producerar och säljer aluminiumprofiler och belysningsstolpar.

Jussi Aro, vd för Purso Oy säger: ”Affären för samman expertis från två traditionella aluminiumtillverkare då Purso, 60 år, inleder sitt partnerskap med det 80 år gamla Nedal. Förutom en fördubbling av vår produktionskapacitet hjälper denna transaktion oss att bli starkare och expandera vår marknad mot Centraleuropa enligt vår strategi.”

”Våra två strängpressningslinjer i Nokia har varit fullbelagda ett tag så vi har tittat på olika möjligheter för kapacitetsökning. Nedalköpet ger oss den nödvändiga tilläggskapaciteten och utvidgar vårt produktområde mot större aluminiumprofiler.”

”Vår inhemska produktion kommer inte att flyttas till Nederländerna. Våra fabriker i Finland är kända för mycket förfinad vidareförädling, så det är ganska troligt att aluminiumprofiler tillverkade av Nedal i Nederländerna också kommer att bearbetas i Finland i framtiden,” tillägger Jussi Aro.

Nedal Aluminium B.V. kommer fortsatt att arbeta som ett separat, oberoende företag i Purso Group.

”Byte av ägare för bara andra gången under sina framgångsrika 80 år är en stor förändring för alla inblandade. Sökandet efter en ny aktieägare var en mycket utmanande process, men värt det. Avtalet med Purso känns som ett varmt välkomnande och har alla möjligheter att fortsätta växa för båda företagen framgent”, säger Marcel Veldman, vd för Nedal Aluminium.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!