Nyligen har Guangxi-provinsen i Kina presenterat åtgärder för att främja tillväxten i några nyckelindustrier, inklusive aluminiumindustrin. För att uppmuntra aluminiumsmältverken att påskynda omstarten av sina anläggningar och öka sin kapacitet är smältverk berättigade till subventioner.

En subvention på 2 miljoner yuan kommer att beviljas smältverk som ökar produktionen med 15-20 procentenheter från kvartal till kvartal. 3 miljoner yuan för en ökning med 20-30 procentenheter, och 5 miljoner yuan för en ökning med mer än 30 procentenheter.

Guangxi kommer också att stödja aluminiumsmältverk för att genomföra energibesparande processer, ny teknik och grön teknik med låga koldioxidutsläpp, och dessa projekt ska inkluderas i det statligt finansierade programmet. Efter införandet av ”incitamentsplanen” har produktionen av lokala aluminiumsmältverk accelererat.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!