Produktionskapaciteten ökar med 10 000 ton aluminiumprofiler årligen.
ProfilGruppen i Åseda investerar för att kunna växa vidare. Det skriver man i sin delårsrapport för det andra kvartalet 2017.
Investeringen beräknas uppgå till 230 Mkr och omfattar såväl maskiner som en fastighet. Maskinen ska öka produktionskapaciteten med 10 000 ton aluminiumprofiler årligen.
Bakgrunden är den tillväxt som företaget haft de senaste åren. Dessutom uppges en av tre befintliga presslinjer börja bli till åren.
En förstudie om investeringen har tidigare meddelats. Tanken är nu att ta ett beslut före årsskiftet och sedan genomföra den 2018-2019.
Intäkterna andra kvartalet blev 364 Mkr (304), upp 20% jämfört med föregående år.

Rörelseresultat steg till 32 Mkr (19).
– Resultatutvecklingen skapar en god känsla och ger positiv feedback till alla våra medarbetare att vårt kontinuerliga arbete med förbättringar inom alla delar av verksamheten ger effekt. Att vi nu också tagit ett inriktningsbeslut om att investera i ny teknik och utökad kapacitet i vår anläggning i Åseda skapar än mer kraft till hela verksamheten. Det ger också en tydlig signal till våra kunder att vi vill fortsätta att växa tillsammans med dem och utveckla oss för att möta deras behov ännu bättre, säger vd Per Thorsell.
ProfilGruppen i småländska Åseda är en leverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!