2017 har varit ett händelserikt år för Blekinge Pressgjuteri AB, vilket inneburit flera nya
kunder och en ökad efterfrågan på pressgjutgods. Detta i sin tur medförde att företaget
nyligen investerade i en ny 650 tons pressgjutningsmaskin. Därtill hade man 2016 installerat
ett flertal nya bearbetningsmaskiner.

Blekinge Pressgjuteri har ett 70-tal kunder inom olika verksamhetsområden såsom processindustri, energisektor, storkök, försvarsindustri och medicinteknik m.m. Företaget grundades 1994 av Bo Persson och Bengt-Åke Olofsson.

Även internationell verksamhet

De flesta kunderna finns i Sverige, men bolaget producerar även detaljer till Italien, Schweiz, Tyskland, Danmark och Norge.

Den svenska anläggningen i Sölvesborg levererar avancerade produkter t.ex kompletta system, vilket innebär att det förutom pressgjutning även ingår skärande maskinbearbetning, ytbehandling och montering.

– Vi har stor kunskap i huset sedan lång tid tillbaka, vår personal är fantastisk och det är inte många saker vi inte kan hantera i bolaget, säger företagets vd Michael Malmport.

Polskt dotterbolag

Blekinge Pressgjuteri har även, sedan många år tillbaka, ett helägt dotterbolag i Polen. Samarbetet med polackerna fungerar helt perfekt, en kombination som ger ytterligare konkurrensfördelar. Produktkvalitet
och leveransprecision ligger helt i linje med kundernas önskemål.

Nyinvesteringar

Företaget är nu redo att ta nästa steg. Ytterligare en pressgjutmaskin ska införskaffas, denna gång en betydligt större maskin. Anledningen är självklar; företagets vision och affärsidé är att vara en förstahandsleverantör av systemlösningar, där gjutgods med vikter upp mot 20 kg ingår.

Utöver detta ska de investera i en kromateringsanläggning och förbättra sin befintliga lackeringsanläggning. Att ha dessa processer helt i egen regi kommer att vara en avgörande fördel,
både avseende tillverkningstider och kostnadseffektivitet.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!