Investeringsbolaget Pegroco Invest AB har förvärvat verksamheten i Sarlin Furnaces av den finska företagsgruppen Sarlin Group Oy Ab. Sarlin Furnaces är marknadsledande i Sverige inom industriugnar för värmebehandling av metaller och bland kunderna finns flera stora svenska industriföretag. Förvärvet sker i form av inkråmsaffär via en apportemission till Sarlin Group Oy Ab på 350 000 stamaktier i Pegroco Invest AB till en kurs på 23 kronor.

Sarlin Furnaces är specialister på ugnar för värmebehandling av järn, stål, aluminium, zink och andra metaller. Företaget tillhandahåller tjänster för service och underhåll samt nybyggnationer och moderniseringar av industriugnar. Bolaget har en lång historik och har idag över 1 500 ugnar installerade hos kunder. Bland kunderna finns de flesta stora svenska industribolag som t.ex. Volvo, SKF, Atlas Copco och Sandvik. Efter en strategisk översyn har bolaget nyligen förstärkt sitt erbjudande inom service och underhåll, en fokusering som kommer att fortsätta även efter ägarbytet. Sarlin Furnaces omsättning för 2017 blir cirka 56 Mkr.

– Sarlin Furnaces strategi och deras marknadsledande position inom service och underhåll för industriugnar gör att vi ser en god tillväxtpotential för bolaget, konstaterar Thomas Brue, vd för Pegroco Invest AB.

Nuvarande vd:n Magnus Bergman kvarstår som vd. Samtliga anställda följer med i affären.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!