Alutrade har under de senaste tre åren vuxit rejält. Under 2013 omsatte man 80 MSEK och prognosen för 2016 pekade mot 125 MSEK. Antalet medarbetare har under samma period vuxit från 22 till 26.

Nu är det också klart att Alutrade får nya delägare från och med den 11 oktober – det är vd Mattias Söderqvist och ekonomichef Christer Hagberg som går in som delägare. Kvar som huvudägare är familjen Björstad. Mattias och Christer har varit i bolaget i snart 5 år och varit högst delaktiga i den positiva utvecklingen bolaget haft de senaste åren.

– Det känns som en naturlig utveckling av Alutrade att stärka företaget i ett expansivt skede. Att företagsledningen, Mattias Söderqvist och Christer Hagberg, nu går in som 30% ägare i Alutrade känns väldigt bra, säger Christer Björstad som representerar familjen.

Vi har nyligen lagt en 3-års plan för verksamheten som pekar på fortsatt tillväxt. Vi har utmaningar framför oss, men även väld-igt goda möjligheter för fortsatt utveckling av bolaget. Det är det som driver oss framåt.

– För mig och Christer Hagberg är detta väldigt stort, men samtidigt ett bevis på att vi gjort ett bra jobb och att familjen Björstad vill att vi fortsättningsvis ska driva bolaget. Vi har båda haft ett delägarskap som målsättning och det är nu en dröm som går i uppfyllelse. Vi ska nu göra allt vi kan för att fortsätta med vår positiva utveckling, säger Mattias Söderqvist.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!