Constellium N.V. har meddelat att man öppnar en ny modern färdigställningslinje i sitt verk i franska Neuf-Brisach byggt år 1967 för en total kostnad på 180 MEUR. Den nya linjen är konstruerad för att uppfylla den växande efterfrågan på bilkarossplåt av aluminium.

Med en produktionskapacitet på 100 000 ton, uppvisar den nya 240 m långa slutlinjen snabb värmebehandling, temperaturkont-roll, högeffektiva kylprocesser liksom en ökad flexibilitet avseende tjockleken hos de framställda plåtarna. Detta omfattande område av innovativa teknologier möjliggör för Constellium att tillverka högkvalitativa aluminiumprodukter för inner- och ytterdörrar samt råkarosser (Body-in-White). Den nya färdiglinjen är i slutsteget av kvalificeringsfasen och har redan startats för kommersiell produktion.

”Hack i häl med lanseringen av denna nya tillverkningslinje med vår partner UACJ Corporation i Bowling Green i USA, är öppnandet av linjen i Neuf-Brisach ett kritiskt steg i utförandet av vår globala biltillväxtstrategi,” säger Jean-Marc Germain, vd för Constellium. ”Den visar vårt åtag­ande att uppfylla biltillverkarnas behov av nya avancerade aluminiumprodukter och lösningar.”
”Det är spännande att få meddela kapacit­etsutvidgningen i vårt verk i Neuf-Brisach med öppnandet av en bäst-i-klassen slutlinje för bilar,” säger Arnaud Jouron, vd för Constelliums verksamhet Packaging and Automotive Rolled Products. ”Med förstklassiga teknologier, en rutin­erad bilexpertis i vår stab på båda sidor Atlanten och en extra linje lokaliserad i hjärtat av Europa, är vi väl positionerade att fånga in tillväxten på bilaluminiumplåt i Europa och världen över.”

Byggt år 1967 är verket i Neuf-Brisach ett integrerat aluminiumvalsverk med färdigställnings- och återvinningsverk. I Neuf-Brisach tar Constellium fram och producerar ett stort antal bandrullar och plåtprodukter för OEM-biltillverkare liksom mat- och dryckesburkar för kunderna. Förutom ökad produktionskapacitet för aluminiumkarossplåt i Neuf-Brisach, förvänt­as denna nya färdigställningslinje tydligt hjälpa upp Constelliums produktionskapacitet av bilplåt i Europa och att uppfylla förväntansfull bilmarknadstillväxt.

I Europa har striktare regler för fordonens CO2-utsläpp resulterat i en ökad efterfrågan på aluminium. Med den ökande betydelsen av lätta bilar förväntas karossplåtvolymerna för aluminium nå 700 000 ton år 2020, upp från 230 000 ton 2012.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!