Under maj lanserade Edströms en purfärsk automationslösning med Fanuc-robot, speciellt framtagen till Haas-maskiner. Detta öppnar upp helt nya produktionsmöjligheter för såväl medelstora som mindre företag.
– Om du väljer denna lösning tar du ett stort steg in i automationsvärlden, säger Henrik Olsson på Edströms.

Haas är västvärldens volymmässigt största tillverkare av CNC-maskiner. De har sett behovet av automation växa på hela den globala marknaden och har därför tecknat avtal med japanska robottillverkaren Fanuc. Som säljare av lösningen erbjuder Edströms en fantastisk två-i-ett-lösning till sina köpare. Maskin och robot programmeras i samma styrsystem, utan att utvecklingskostnader eller dylika utgifter tillkommer.

– Det gör att även mindre företag kan investera, för att snabbt och enkelt öka både sin produktivitet och lönsamhet riktigt mycket. Systemen är färdigprogrammerade standardlösningar som enkelt kan modifieras efter önskemål, säger Henrik Olsson.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!