Tre av Hydros fabriker i Sverige – Finspång, Sjunnen och Vetlanda – är nu certifierade enligt ASI Chain of Custody Standard. Fabrikerna uppnådde i april 2020 certifieringen ASI Performance Standard.

Aluminum Stewardship Initiative (ASI) syftar till att principer för hållbarhets- och mänskliga rättigheter ska bli alltmer inkorporerade i leveranskedjan. ASI Performance Standard erkänner ansvarsfull produktion, inköp och förvaltning av aluminium.

ASI Chain of Custody (CoC) ställer krav på framställningen av en spårbarhetskedja för CoC-material, inklusive ASI Aluminium, som produceras och bearbetas genom värdekedjan till sektorerna nedströms. Det betyder inte bara att anläggningarna och deras metoder är certifierade, utan att den fysiska metall de bearbetar också är certifierad, när den erhålls från ASI-certifierade källor.

Certifieringarna omfattar strängpressningen- och tillverkningsverksamheten vid Hydros anläggningar i Finspång och Vetlanda, samt omsmältningsverket i Sjunnen, där företaget smälter om aluminium till nya produkter. Anläggningen är för närvarande mitt uppe i att utöka sin återvinningskapacitet med nästan 50 %.

– Vi var det första företaget i Sverige, som strängpressar aluminiumprofiler, att erhålla ASI-certifiering och nu är vi först med att uppnå certifieringen för Chain of Custody. Detta är meningsfullt för kunderna, då allt fler efterfrågar hållbara material så som aluminium från företag som gör affärer på rätt sätt, säger VD Jonas Bjuhr på Hydro Extrusion Sweden AB.

Hydro Extrusion Sweden AB tillverkar och marknadsför strängpressade aluminiumprofiler samt erbjuder olika typer av produktionstjänster såsom ytbehandling och bearbetning för att omvandla profilerna till lösningar som möter kundernas specifikationer inom transport-, fordons-, allmän verkstadsindustri samt bygg- och anläggningsindustrin.

Hydro sysselsätter ca 1 000 personer i den svenska verksamheten.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!