Det amerikanska valsnings- och återvinningsföretaget för aluminium, Novelis Inc, har avslöjat sina planer på att bygga och driva ett nytt valsverk för 200 000 ton/år aluminiumbilplåt i Guthrie, Kentucky, USA.

Enligt företagets pressmeddelande kommer anläggningen, med en kostnad på 300 MUSD, att omfatta värmebehandlings- och förbehandlingslinjer för tillverkning av aluminiumplåt för efterföljande formning av bilkomponenter såsom råkaross (BiW), huvar, dörrar, baklyftar, luckor och stötfångare.

Kumar Mangalam Birla, vd för både Novelis Inc och Hindalco Industries Ltd, menar att denna utveckling är ett steg för att bibehålla företagets topposition inom bilaluminiumsektorn.
Novelis kapacitetsökning i Nordamerika är ett strategiskt beslut till fullo stött av ägaren Aditya Birla Group för att bevara gruppens ledande position inom den globala metallsektorn och en pågående utfästelse att tjäna sina kunder både uppströms och nedströms.

Man räknar med en tydlig efterfrågeökning på aluminium från biltillverkare världen över, så Novelis sätter snart i gång byggandet, med målet att producera plåt år 2020. När verket är i gång ger det 125 arbetstillfällen.

Igångkörningen av anläggningen ses som en strategisk flytt framåt för företaget för att bredda sin redan höga position inom bilaluminiumområdet.

Eftersom mer än 200 bilmodeller innehåller aluminium från Novelis, märks ökningen på lättare, säkrare materialanvändning i de kommande årsmodellerna.

Aluminium är ett material på modet som ökar inom bilindustrin för att tillverka lättare, säkrare och starkare bilar, lastbilar och stadsjeepar. Novelis fortsätter utveckla fordonen tillsammans med sina bilkunder samtidigt som man ser framåt för att uppfylla ett rörlighetsbehov hos morgondagens ekonomier.

Novelis är ett dotterbolag till Mumbais Hindalco Industries Ltd. Baserat i Atlanta, USA står företaget för nästan hälften av Hindalcos konsoliderade intäkter. Som världens största återvinnare av aluminium, leder Novelis verksamheten i tio olika länder, med ca 11 000 arbetstagare och en vinst på 10 miljarder USD för det senaste budgetåret.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!