Det schweiziska kaffebolaget Nestlé Nespresso SA har, i samarbete med New York City Sanitation (DSNY) och Sims Municipal Recycling (SMR), meddelat att företaget lovat bidra med 1,2 MUSD till stadens satsning på att samla in, sortera och återvinna aluminiumkapslar liksom annat uttjänt aluminium.

Enligt pressmeddelandet kommer Nespressos bidrag att användas för att förbättra DSNY:s återvinningsprogram för insamling av aluminium av alla slag, inklusive folie, förpackningar och blandade metaller. Specifikt kan Nespressos finansiering låta SMR investera i ytterligare teknik som behövs för att förbättra sin icke-magnetiska återvinningsprocess för hushåll.
Guillaume Le Cunff, VD och koncernchef för Nespresso USA, har sagt att hans företags investeringar kommer att förbättra New York-bornas möjligheter att återvinna aluminium.

”Nespresso är djupt engagerat i den cirkulär användningen av våra produkter och väljer aluminiumförpackningar eftersom det både skyddar kvaliteten på vårt speciella kaffe och kan återanvändas om och om igen. Samarbetet kommer att ge New York City-baserade konsumenter ett annat bekvämt sätt att återvinna använda kapslar och andra aluminiumprodukter hemma, så att dessa objekt får många nya liv.”
”New York City arbetar för att ha ett så komplett återvinningsprogram som möjligt, och New York City Department of Sanitation stöder industrins ansträngningar att maximera återvinningen av produkterna”, förklarade Steven Costas, fungerande kommissionsledamot i New York City Sanitation.”Vi vill återvinna alla aluminiumsprodukter, inte bara läskburkar.”

Partnerskapet mellan Nespresso, DSNY och SMR kommer att stötta New Yorks ”Noll avfall”-initiativ som är en plan för hela staden att minska sina bidrag till deponier till noll år 2030. Tekniken finansieras av detta initiativ, och kommer att vara tillgängligt i slutet av året, vilket hjälper staden att eliminera 39 kton per år av aluminiumfolie och andra blandade metaller som läggs på deponi.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!