Inwido har beslutat om en investering på drygt 100 miljoner kronor i Elitfönsters produktionsanläggningar i Vetlanda. Satsningen, som är den största i Elitfönsters historia innebär att produktionen, som idag sker i två fabriker, kommer att flyttas till en fabrik. Investeringen kommer skapa förutsättningar för en ökad kapacitet, bättre lönsamhet och en mer hållbar produktion.

Elitfönster, som är Inwidos största affärsenhet, har i dag fyra produktionsanläggningar, två i Vetlanda och två i Lenhovda. Med investeringen kommer produktionen i Vetlanda att samlas under ett tak. Trots det kommer kapaciteten att öka, samtidigt som klimatavtrycket och energianvändningen krymper.

– Det är en offensiv satsning som ger Inwido stora möjligheter att stärka vår position i Sverige genom att öka kapaciteten i vår största affärsenhet, Elitfönster, samtidigt som produktionen blir mer effektiv och hållbar, säger Henrik Hjalmarsson, vd och koncernchef på Inwido.

Planen är att implementeringen ska vara fullt genomförd under 2025.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!