Gränges är sedan januari 2019 ny medlem i Aluminium Stewardship Initiative (ASI). ASI är en global och ideell intresseorganisation som arbetar för att maximera aluminiumets bidrag till ett hållbart samhälle.

ASI definierar globala standarder för hållbarhetsprestanda och spårbarhet av material inom värdekedjan för aluminium. Organisationen arbetar också för att främja mätbara och ständiga förbättringar i viktiga miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade områden och att implementera ett trovärdigt gransknings- och certifieringssystem.

– I allt vi gör har vi ett starkt fokus på hållbarhet som en integrerad del av vår verksamhet. Vi strävar efter att minimera miljöpåverkan från vår verksamhet, upprätthålla god affärsetik och att skapa en säker och bra arbetsmiljö. Vår tekniska expertis inom materialegenskaper och prestanda hjälper kunder och hela värdekedjan att förbättra sin hållbarhetsprestanda. Vi stödjer ASI:s engagemang att främja hållbarhet och ökad transparens i värdekedjan för aluminium, säger Gränges vd Johan Menckel.

I och med medlemskapet samtycker Gränges till att inom två år certifiera minst en anläggning eller produktlinje enligt ASI:s Performance Standard.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!