Gränges och japanska Mitsubishi Aluminum har undertecknat en avsiktsförklaring om att bilda ett joint venture-företag i Nordamerika. Det nya företaget ska tillverka avancerade aluminiumprodukter för lödda värmeväxlare. Avsiktsförklaringen är det första steget mot bildandet av ett samriskföretag.

Det nya företaget kommer, när det har bildats, att kombinera Gränges och Mitsubishi Aluminums expertis inom valsat aluminium för att etablera en ny produktionsanläggning i Nordamerika.
– Överenskommelsen med Mitsubishi Aluminum markerar starten på ett långsiktigt partnerskap i Nordamerika. Vi kommer att kombinera våra styrkor och tillsammans tillvarata möjligheterna på marknaden för avancerade aluminiumprodukter till fordonsindustrin, främst för lödda värmeväxlare men även för andra produkter, säger Gränges VD Johan Menckel.

– Vi fokuserar på att öka vår närvaro inom värmeväxlarmaterial till fordon i Nordamer-ika. Vi ser många synergier med Gränges, viktigast är emellertid ett starkt fokus på forskning och innovation för att möta en ökad efterfrågan från kunder i fordonsindustrin. Vi är glada och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med Gränges, säger Akio Hamaji, VD och koncernchef för Mitsubishi Aluminum Co., Ltd.

Företaget väntas starta under 2018.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!