Jakobsbergs centrum har fått ytterligare en staty, en fyra meter hög giraff i aluminium. Konstverket är skapat av Thomas Karlsson och donerat av HSB Norra Stor-Stockholm till Järfälla kommun.

Den nya skulpturen är en del i satsningen ”Konstnedslaget i Järfälla” med ambitionen att berika Järfälla med samtida konst av högsta kvalitet. 2013 donerades den mycket omtyckta skulpturen ”Pojken”, som även den står i Jakobsbergs centrum.

”Giraffen” finansieras av HSB, Järfälla kommun och Järfällahus AB.

– Bra offentlig konst ökar kvaliteten och anseendet hos ett område och det har alla som bor och verkar där glädje av. Genom att bidra till det visar vi att HSB är en långsiktig och ansvarstagande samhällsbyggare, säger Håkan Berg, vd HSB Norra Stor-Stockholm. – Konst är ett viktigt inslag i stadsbilden som skapar identitet och samhörighet. Jag gläds därför åt det senaste tillskottet, ”Giraffen”, som kommer att berika centrala Jakobsberg och följas av ytterligare konstsatsningar kommande år, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Skulpturen är utvald av en jury med bland annat Mårten Castenfors, som är chef för Liljevalchs och Stockholms konst. Motiveringen är: ”Giraffen” av Thomas Karlsson är en oväntad, spännande och berikande händelse i Jakobsbergs centrum som ger positiv ”Oj!”-känsla. Kanske är det den som ”Pojken” väntat på?”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!