Lindabs takavvattning finns sedan tidigare i stål men nu lanserar företaget en nyhet. Takavvattningsprodukterna kommer framöver även tillverkas i aluminium. Det lätta materialet med lång garanti lanseras initialt i fyra olika kulörer.

Lindabs produkter för takavvattning har tidigare enbart erbjudits i lackerad stålplåt, men nu lanseras sortimentet även i aluminium.
– Aluminium har ett högt korrosionsskydd och rostar aldrig. Materialet är optimalt för tuffare klimat som till exempel kustnära miljöer, säger Martin Krolikowski, produktchef plåtslageri på Lindab Sverige.

Förutom det höga korrosionsskyddet är även den långa garantin och den låga vikten tydliga fördelar med aluminium.

– Aluminium är ett jättebra komplement till stålplåt och vi vet att många av våra kunder är glada över att vi nu har det på lager. I södra Sverige är det vanligt förekommande att just aluminium är föreskrivet och det underlättar för våra kunder. Den långa garantin på 30 år ger också våra kunder och deras kunder en trygghet, vilket såklart känns jättebra fortsätter Martin.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!