Branschorganisationen Aluminum Association i USA har släppt den senaste utgåvan av sin Aluminum Statistical Review, vilken omfattar statistisk information om alla aspekter på värdekedjan för aluminium under 2016.

Rapporten avslöjar att efterfrågan på aluminium i USA och Kanada omfattade 12 Mton år 2016, en ökning på 2,6% från 2015, och det sjunde året i rad av efterfrågetillväxt. Efterfrågan på aluminium har ökat 41% sedan 2009, och närmar sig därmed rekordnivåerna från mitten av 1900-talet. Tillväxten inom bilsektorn bidrar påtagligt till den fortsatta efterfrågeökningen.

Aluminiumleveranser för användning i passagerarfordon var totalt 2,7 Mton år 2016, andra året i rad med rekordleveranser sedan mätningarna började 1967. Vid samma tid låg den totala importen på topp med nästan 33% år 2016 med rekordet 3,3 Mton.

– Vi är nöjda med att se efterfrågan fortsätta växa för sjunde året i rad då fler och fler företag ser på aluminium som en lösning på moderna tillverkningsutmaningar, säger Heidi Brock, vd för Aluminum Association.

– Emellertid tar vi den dramatiska importökningen på allvar och arbetar med att ta itu med den strukturella överkapaciteten i den kinesiska aluminiumsektorn, vilket i stor grad driver denna ökning. Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att framhålla USA:s orättvisa handelsregler då vi letar efter ett jämställt spelfält.

Bland andra viktiga resultat för den Nordamerikanska industrin kom rapporten fram till för 2016:

  • Produktionen av primäraluminium minskade med 9,8% år 2015 till 4 Mton.
  • Leveranserna till transportsektorn växte med 1,0% till 4,2 Mton, den största enskilda marknaden och 35,2% av de totala nettoleveranserna. Sedan 2009 har transportmarknaden vuxit med nästa 116%.
  • Leveranser inom byggnads- och anläggningsmarknaden ökade 3,3% till 1,5 Mton. Leveranserna på dessa marknader har växt mer än 25% sedan 2009.
  • Kontainer- och förpackningsleveranserna steg med 1,0% över 2015, totalt 2,2 Mton.
  • En nettoexportör av aluminium, kanadensiskt aluminium, exporterade totalt 3,7 Mton, en ökning på 8,5% över föregående år.

Aluminum Statistical Review ger omfattande data och information om aluminiumsektorn för industriintressenter, finansanalytiker, regeringskontor, studenter och allmänheten. Den är indelad i fem huvudavsnitt: lager, skeppning, marknader, utlandshandel och världsstatistik. Innehållet omfattar text, tabeller och diagram för att ge årssiffror och andra historiska data för amerikanska och kanadensiska leveranser, marknader, lager och utlandshandel. Medan den senaste utgåvan betraktar 2006-2016, ger den också historiska data för aluminiumindustrin.

Vd ser på Aluminum Associations årsrapport

2017 var ett utomordentligt år för aluminium! Som en stark, enad industri, tog vi itu med ett antal stora utmaningar, noterade några stora segrar och satte almanackan för ett ännu bättre 2018. Aluminum Associations årsrapport för 2017 lyfter fram många av våra viktigaste resultat för de senaste 12 månaderna – resultat som inte hade varit möjliga utan ledning och stöd av våra medlemmar.

Här är några exempel på vad som finns i årsrapporten:

  • Data från 2017 års Ducker Worldwide studie, ”Aluminum Content in North American Light Vehicles 2016 to 2028,” visar en oöverträffad tillväxtkurva för aluminium.
  • Information om flera uppdaterade publikationer, inklusive Aluminum Standards and Data 2017, för både standard och metriska enheter samt Aluminum Statistical Review for 2016.
  • Det senaste om aluminiums hållbara fördelar inklusive ny infografik och 2017 års utgåva om Aluminum in Green Buildings.
  • Höjdpunkter om förbundets affärs- och policyarbete, inkluderande AD/CVD undersökningarna om aluminiumfolie och vanlig aluminiumplåt, Avdelning 232:s undersökning om aluminiumimport, och förbundets kontakter med viktiga intressenter, lagstiftare och media för att skapa större medvetenhet om industrin.
  • Fotografier och sammanställningar från ett flertal år inom aluminiumindustriell opinionsbildning – från kongressen till Vita Huset och där bortom.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!