Den ekonomiska nedgången i Europa har också påverkat leveranserna av aluminiumfolie under de första nio månaderna 2011. Enligt data publicerade av European Aluminium Foil Association (EAFA) har den totala folieproduktionen sjunkit med nästan 4% till 609 000 ton.


Det tunnare foliesegmentet som i huvudsak används till flexibla förpackningar och hushållsfolie föll med 7% medan det tjockare foliesegment enbart sjönk med 1%. Å andra sidan växte exporten utanför EAFA-regionen* med nästan 5%.
Stefan Glimm, EAFA:s vd är fortfarande ­försiktig när det gäller hela 2011: ”Särskilt i det tredje kvartalet kunde man se lagerminskningar liksom ett mer försiktigt agerande längs hela värdekedjan. Aluminiumfolie går en lovande framtid till mötes på grund av dess goda egenskaper som ett hållbart och nyskapande förpackningsmaterial. Folien spelar en viktig roll i minskandet av matavfall genom sina utmärkta barriär- och skyddsegenskaper.”
Aluminiumfolie kännetecknas av styrka, formbarhet och barriärförmåga, vilka har gjort det till en viktig del i många ­flexibla förpackningar och behållare. Andra användningar av folie omfattarfor­dons- och värme­växlarkomponenter, isoleringsmaterial och många industriella produkter.
Mer info: www.alufoil.org
European Aluminium Foil Association är den inter­nat­ionella organisationen representerande företag som är engagerade i valsning och omspolning av aluminiumfolie och tillverkning av foliebehållare och alla slags flexibla förpackningar. Dess mer än 100 medlemmar omfattar företag i västra, centrala och östra Europa. EAFA:s folievalsmedlemmar står för 98% av den totala europeiska foliemarknaden och representerar nästan alla länder i Europa, inklusive Ryssland och Turkiet.

  • EAFA-regionen omfattar Armenien, Belgien, Bulgar­ien, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Ryssland, Schweiz, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern och Österrike.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!